Fynsk håndværk
Personlig levering
20 92 52 52

Fuld lakering

Derfor skal du vælge at få dit plankebord lakeret 

Et lakeret plankebord har mange fordele, og derfor er lak også en meget populær efterbehandling. 

1) En slidstærk overflade

Efterbehandling med lak giver dit plankebord en mere slidstærk og holdbar overflade. Det er en klar fordel, f.eks. hvis du arbejder ved dit spisebord eller har børn i din bolig, der typisk slider mere på spisebordet end den gennemsnitlige beboer. Lak giver altså en stærkt og solidt overflade, du kan få glæde af i mange år.

3) Minimal vedligeholdelse og rengøring

Rengøring af et lakeret plankebord er minimal. Den daglige vedligeholdelse af et lakeret plankebord afhænger til dels af mængden af snavs osv, det skal modstå. Som udgangspunkt giver lakbehandlingen bordpladen en lukket overflade, der gør det mere modstandsdygtigt overfor snavs. Derfor er det nemt at holde rent med blot en klud.  

3) Hvordan ser matlak ud

Langt de fleste, som ønsker at benytte sig af lak, vælger matlak, hvilket skyldes at det giver det mest naturlige udtryk, da træ jo ikke fra naturens side har en skinnende blank overflade, men nærmere en mat. Samtidig har matlak den fordel, at der vil være mindre genskin end ved andre laktyper. Man vil dog ikke kunne undgå at det vil give en smule shine. 

4) Én lakbehandling – flere funktioner 

En lakbehandling har flere funktioner. For det første danner den en beskyttende overflade, der afviser snavs og vand samt forebygger misfarvning og slitage. Derudover fremhæver lakken træets naturlige udseende og struktur og tilføjer en sidste finish til træets look og dermed også til boligens generelle udtryk.

5) Kan jeg bruge bordet når jeg modtager det, eller skal det også tørre som voksen alene

Når dit plankebord har fået matlak, så er det allerede klar til brug efter blot et par dage.

Gå tilbage til toppen