Behandling af plankebord

Hipstory og plankeborde

Har du købt et nyt plankebord, eller går du måske med overvejelserne om at, købe dig et flot plankebord? Måske har du allerede haft i dine tanker, hvordan du passer bedst muligt på dit nye eller kommende plankebord.

Plankeborde er blevet så trendy, og det forstår vi skam godt. For de skaber liv i hjemmet, og de har et helt unikt design, som passer godt ind i den rustikke og nordiske stil. Men hvad kræver det at have et plankebord? Hvordan behandler du dit plankebord, så det holder bedst muligt, og har de bedste forudsætninger for at, det er et bord som du kan have i lang tid? Alle de ting vil vi kigge nærmere på i dette blogindlæg. Her guider vi dig, og kommer med vores bedste råd, i forhold til hvordan du passer bedst på dit nye eller kommende plankebord.

 

Behandling af plankebord ved ankomst

Når du får dit nye smukke plankebord ind ad døren, er det vigtigt at du følger disse anvisninger. Dit nye plankebord skal sættes op på de medfulgte ben med det samme, og herefter skal du lade dit plankebord stå i 14 dage. Det er vigtigt at, du lader dit nye plankebord stå i 14 dage, så voksen som bordet er behandlet med, kan trænge godt ind i træet.

Vi vil også gerne understrege at, det er vigtigt at du ikke sætter bordet op ad en væg eller sætter det op ad noget andet. For hvis du gør det, så vil du opleve at, bordet kan risikere at slå sig skævt. Sæt derfor pladen på benene lige med det samme. Det er først efter 28 dage at, vi anbefaler du bruger en våd klud, for det er først der hvor bordet er hærdet helt færdigt.

 

Det er ikke så omfattende at passe på sit plankebord

Behandling af plankebord er ikke så omfattende, som du måske går og tror. Men ligesom meget andet, så kræver dit plankebord vedligeholdelse hvis du ønsker at bordet skal bevare sin smukke overflade, samt hvis du ønsker at, det skal holde de næste mange år. Det er ingen hemmelighed at, dit plankebord skal have en kærlig hånd en gang imellem, for når det kommer til møbler af træ, så skal du være opmærksom på, hvordan du holder det ved lige. Det vil vi selvfølgelig rigtig gerne hjælpe dig med!

Men hvad kræver det så, når det kommer til behandling af plankebord? Der findes forskellige måder at behandle sit plankebord på. Der findes dog nogle grundlæggende ting, som vi altid anbefaler når det kommer til behandling af plankeborde, og dem tager vi dig med igennem her.

 

--- Voks

Hvis du allerede har kigget rundt på vores hjemmeside, og du har været inde og læse på vores ofte stillede spørgsmål https://www.hipstory.dk/pages/kontakt, så er du nok allerede stødt på ordet voks. Vi anbefaler nemlig altid vores kunder at, bruge vores voks til behandling af vores plankebord. Voksen får dit plankebord til at skinne på ny, og er med til at holde dit plankebord fri for slitage.

Vores voks kan du købe i alle vores butikker, og vores voks koster kun 80kr. Det er en rigtig god investering, som du kan gøre dig fra start, og som bestemt gavner dit plankebord på sigt. Vi anbefaler at, du bruger vores voks til dit plankebord 1 gang om året.

 

--- Fjern pletter og madrester

Dit plankebords udstråling med tiden, afhænger selvfølgelig af hvor godt du husker at behandle det. Dit plankebord kan holde til meget, også når det kommer til pletter og madrester. Men hvis du ønsker at bevare din smukke overflade så godt som muligt, så anbefaler vi at, du fjerner pletter og madrester der eventuelt er kommet efter du har spist og drukket ved bordet.

Nu kan det være at, du sidder og tænker ”jeg fjerner da altid pletter på mit bord med detsamme, efter at jeg har siddet ved det, eller efter at jeg har spildt” Og det er super godt atdu gør det! Det skal du nemlig bare fortsætte med. Men for alle gør det sig nødvendigvis ikke gældende at, fjerne disse pletter med det samme. Nogle gange har vi en tendens til først at, tørre spisebordet af, når vi næste gang har en rengørings dag. Vi anbefaler altid at, du blot kører en almindelig våd karklud, hen over dit bord hver gang du har spist ved det.

 

Husk nu at behandle dit plankebord med kærlighed

Det er ikke en større videnskab, hvor du behandler dit plankebord. Helt konkret når det kommer til behandling af plankebord, så der er der tre grundlæggende råd vi anbefaler dig at følge. De tre grundlæggende råd, har vi uddybet længere oppe. Det handler om at, dit plankebord ved ankomst kommer direkte op på benene at stå, og at du lader det stå der i 14 dage. Det handler om at, du bruger vores voks 1 gang om året, og at du husker at fjerne pletter og madrester fra bordet. Hvis dufølger disse tre råd fra os, så lover vi dig at, du har et plankebord som du bliver glad for og som holder i rigtig lang tid.

 

Vidste du at, når du bestiller over vores hjemmeside, så har du mulighed for at vælge levering til dit hjem? Vi leverer gerne dit nye plankebord helt hjem til dig.