Fynsk håndværk
Personlig levering
20 92 52 52

5 grunde til at vælge et massivt plankebord

Et massivt plankebord formår virkelig at tilføre en unik stemning, når du får det på plads i dit hjem. Uanset om du bor i en lille københavnerlejlighed, eller om bordet skal være 3 meter langt, så kan et træbord i massivt træ bare noget helt særligt.

Plankebord i massivt træ

Hos Hipstory sælger vi plankeborde til gode priser. Vi har lavet vores massive spiseborde i hånden siden 2015, hvilket har ført til tusindvis af tilfredse kunder. I dette indlæg vil vi gøre vores absolut bedste forsøg på, at få dig overtalt til købet af et massivt plankebord, som dit næste spisebord. Herunder får du de 5 gode grunde:

Et massivt plankebord kan tåle at blive brugt

Hvad betyder det egentlig, at et plankebord er massivt? Netop ordet massivt hentyder til bordpladen, der består af ét stykke massiv planke. Hvis en bordplade ikke er massiv, kan denne bestå af en billigere kerne, dækket af træet. Omvendt vil en bordplade som ikke er massiv, ofte bestå af flere sammensatte komponenter.

Et eksempel kan være MDF-plade dækket med melamin. Netop denne billigere type af bordplade vil i starten fremstå pæn, men vil med tiden blive slidt i højere og hurtigere grad. Ligeledes vil samlingerne ofte blive flossede med tiden, hvor et massivt plankebord vil holde i længere tid.

Forskellen finder du altså i bordpladens kvalitet, hvor netop massive bordplader ofte er mere robuste - og på lang sigt ligeledes vil holde bedre. En af grundene til den lange holdbarhed - og muligheden for forlængelse af levetiden - afslører vi senere i indlægget her.

Et massivt plankebord er et robust plankebord, der kan holde til at blive brugt. En massiv bordplade kan holde til hverdagens tæsk og slid, hvorfor det er et oplagt valg for dig som ofte benytter dit spisebord. Måske du har børn, er glad for gæster eller har en familie, der nyder at samles omkring spisebordet? Måske din onkel bare hamrer i bordet, når han er sulten?


Alle massive plankeborde er unikke!

Alle vores massive plankeborde er unikke. Det betyder også, at ingen i verden har det samme bord som du, i modsætning til masseproducerede spiseborde fra diverse bolighuse. Ønsker du at skabe et hjem med personlighed og varme, så er det massive plankebord altså en god måde, at få dette indført som en permanent del af indretningen.

Grunden finder du i træets varme udtryk, sammenholdt med de unikke åretegninger. Alle træer har nemlig åretegninger der, ligesom menneskers fingeraftryk, er forskellige fra hinanden. Derfor vil du have en bordplade, som ikke findes tilsvarende hos andre. 

Massivt plankebord

Når bordet bygges, udvælger vi træ i god kvalitet. Selve bordpladen vil efterfølgende blive behandlet med olie, hvilket skaber dybden og fremhæver varmen, samt træets åretegninger, så disse fremstår tydeligt til glæde for dig og dine gæster.


Naturlige materialer sikrer høj kvalitet - og mulighed for fornyelse

Netop valget af naturlige materialer giver dig et bord i høj kvalitet. Når et bord bygges af et stykke massivt træ, udnyttes træets naturlige styrke nemlig på bedst mulig vis. Ligeledes får du glæde af dette i form af træets naturlige tegninger og lange holdbarhed, som nævnt i ovenstående afsnit.


Som lovet tidligere, så medfører valget af massivt træ ligeledes muligheden for fornyelse. Præcis ligesom med et massivt plankegulv, så vil et plankebord i massivt træ nemlig kunne slibes. I modsætning til et billigere bord med et tyndt lag træ på overfladen, så kan en massiv træplade holde til at blive slebet en smule ned.

Skulle du være uheldig at lave en ridse, har barnet tegnet på dit bord eller har det fået et mindre hak, så kan et massivt træbord altså fornyes. Det foregår ved at bordpladen slibes ned, hvorefter denne på ny kan få en overfladebehandling med olie eller voks. Efter afslibningen som naturligvis sker på eget ansvar, vil det slidte lag være væk. Du vil nu stå med et bord, der igen fremstår nyt og pænt - til gavn mange år fremadrettet.


Plankeborde skaber en unik, nordisk stemning

De seneste år har vi i danmark fået øjnene op for den unikke, nordiske stemning. Kalkvægge, massive plankeborde, industrilamper og møbler i vandrør har fået en større plads i danskernes hjerte. Inspireret fra “New Yorker” looket er vi altså blevet bedre til, at kombinere den minimalistiske stil med det rå look, hvilket i sidste ende medfører den unikke og rustikke, nordiske stemning.

Med et massivt plankebord fra Hipstory, kan du skabe den nordiske stemning direkte i din stue, uden at sprænge budgettet. Vi udvælger selv træet til det enkelte møbel og laver hvert enkelt træbord i hånden. 


Et massivt plankebord er tidsløst

For 500 år siden var plankeborde en del af mange hjem. For 100 år siden var plankeborde en del af mange hjem, og i dag er plankeborde fortsat en del af mange danske hjem. Det ville ikke overraske os, hvis plankebordet fortsat var en fast del af mange hjem langt ud i fremtiden. Derfor tør vi godt sige, at et plankebord fra Hipstory er tidsløst.

Udover udødeligheden i selve indretningen, så er den gode kvalitet ligeledes en garanti for, at du med et massivt plankebord får et bord med lang levetid. Vi har hos Hipstory et bredt udvalg af billige plankeborde. Er du interesseret i et bord på specialmål, så har vi ligeledes en design-selv funktion, så du kan designe dit eget plankebord.

Gå tilbage til toppen